kedd, október 16, 2007

Rekviem/in memoriam/nekrológ az Polar pulzusóráért, a Muvo-ért és a külső USB merevlemezért

Vérző szívvel tudatom, hogy az október 5.-i tömegszerencsétlenségben kedvenc Polar pulzusórám, Creative Muvo mp3 lejátszóm és fontos adatokat hordozó külső merevlemezem szintén elhaláloztak, tragikus hirtelenséggel, ésatöbbi.

Pulzusóra még Svájcban látta meg a napvilágot, ide tért vissza elpusztulni. Neki sikerült az, ami az Alfának csak majdnem. Velem voltál több ezer kilométeren keresztül, búcsúzom tőled. Remélem, hogy tolvajod úgy pusztul el szívelégtelenségben egy elhagyott árok partján, hogy rajta leszel. Élt 8 évet. Egyszer sem kellett benne elemet cserélni.

Mp3 lejátszó Ouluban született, egy Hullut Paivat alkalmával, akciósan. Életének 2. évében szakította el tőlem tolvajának mocskos keze. Ő vezetett be a hangoskönyvek rejtelmeibe, állandóan velem volt. India, Amerika... mindenhol. Remélem, hogy valami különösen virulens virus gazdája vagyok, ami átkerül a fülhallgatóról a tolvaj fülébe, és lerohasztja a fejét, és mielőtt csillapthatatlan fájdalmak között meghal, fényképezni fogják fejének rútságát.

Külső merevlemez, te drága. Brémában születtél, minden fontos adatomat rád másoltam, hogy meglegyenek biztosan, ha a notebooknak valami baja történne. De egyszerre mentetek el, úgyhogy ezt a részt nem is folytatom, mert kitör rajtam a pánikroham. Remélem lesz annyi eszed, hogy zárlatot kapsz, felgyújtod tolvajod házát, ahol bennégnek majd a gyerekei, mert azok is biztosan lopnak már.

Átkot már nem is mondok.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kicsit sok lett most így sorban a nekrológokból, nem? Persze megértem, összejött most neked, no de hát ezek a dolgok azért vannak, mert ahhoz, hoyg egy újabb, magasabb csúcsra fel tudj jutni, ahhoz először mindig lefelé kell elindulni. A csúcsoknak már csak ilyen tulajdonságuk van, lokális csúcsok, valójában inkább nyereg (Nyerges...:-)) pontok.
Pont.