péntek, június 27, 2008

Saját istenünk vagyunk. Rövid sci-fi.

A világ az ősrobbanással keletkezett. Addig mindennek van világos, visszakövethető oka. Na de ki csinálta az ősrobbanást? Hát Isten. Ki csinálta Istent? Csönd, pogány, Isten mindig is létezett.

De hátha így történt?

2008-ban bekapcsoltak egy hatalmas részecskegyorsítót Genfben. A kísérlet sikerült, a kutatók szimulálták az ősrobbanást. A szimulációnak volt egy nem várt mellékhatása. A mini ősrobbanás létrehozott egy kvantum fekete lyukat, amely megzavarta a téridőt, a hatás visszafelé is terjedt az időben (fekete lyukakban ilyen előfordul). Kvantumfluktuálva. Aztán 15 milliárd évvel ezelőtt a fluktuáció egy picit nagyobb lett (ezért kvantumfluktuáció, akár nagy is lehet egy kicsit), és létrehozta a világegyetemet.

Logikus? Igen. Ebben a rendszerben mindennek van oka. Mi az ősrobbanás oka? Hát a részecskegyorsító, ami az ősrobbanás miatt jöhetett létre, és ez okozta az ősrobbanást, ami létrehozta az ősrobbanást okozó gyorsítót, amely miatt...

Úgyhogy akik megcsinálták a gyorsítót, azok az istenek. Többek között én is :)))

Na milyen egy isten megnyilatkozását olvasni?

2 megjegyzés:

Molnárné írta...

Hát igen ! Ki hogy van vele. Elég kuszaság van itt leírva, de sok ember gondolta ugy, hogy ő az Isten,és a végén mind megbolondult ...Ha betegek vagyunk, problémáink vannak, stb. általában nem azt mondják az emberek, hogy jaj részecske segíts meg, hanem azt hogy jaj Istenem segíts meg.. Minden véges, az élet is. Általában az emberek szoktak menni az Istenhez, nem az Isten jön az emberekhez .. Kívánom, hogy ez minnél később legyen. Tudjál még sok ilyen kusza "részecskéket" írni, de ép ésszel..Utoljára akkor hallottam a szádon kiejteni Isten nevét - még tiszta gondolatokkal, bár ki tudja - amikor 80 alkalommal emelted fel a kezedet...Na Te Zsolt Isten a bátorságodból vegyél vissza és ne akarjál egyből ilyen magasra törni, ne turd ki az "Istent" az állásából ...

TOMBOY írta...

Üdvözlet az istenek között! Mindenki aki tud valami újat létrehozni( bármit:szerszámot, eljárás, vegyületet, programzást) az mind egy kicsit isten! Hát teremtett. Akkor a klónozókkal mi a helyzet? Ök meg újrateremtenek! Ők valami mega istenek? Vagy pont csak mini? Egy komoly gond van az egésszel, istent játszani felelősség, nem kicsi!