szombat, december 20, 2008

Les Horribles Cernettes


...de ha valami nagyon durvát akarsz látni... akkor íme az LHC Fest egyik koncertje, amelyet a címbeli csapat követett el. Bemutatkozójuk szerint ők egy nagyenergiás rock csapatot alkotnak (High Energy Rock Band). Wikipedia oldaluk is van...

Akarsz kissé retro jellegű dalokat hallgatni a Big Bang-ről, a web-ről, linkekről, antianyagról, antiemberről, antivilágról, gyorsítókról, protonokról, kvarkokról, stb. - tehát szeretnéd megzenésítve végignézni egy elméleti fizika szigorlat főbb tételeinek zenés-táncos kidolgozását? Igen? Nesze:



Az elhangzott "dalok" listája, az elhangzás sorrendjében:

Big Bang - Ősrobbanás
Surfing on the Web - Böngészem a webemet
Antiworld - Antivilág (antilány és egyéb antidolgok egy antivilágban)
Microwave Love - Mikrohullámú szerelem (felforralod a vérem...)
Computer Games - Számítógépes játékok
Every Proton of You - Minden egyes protonod
Liquid Nitrogen - Folyékony nitrogén
Strong Interaction - Erős kölcsönhatás

..., majd a visszatapsolás után:

Collider - Ütköztető, ami a csapat első száma volt, és a részecskefizika himnuszává vált. Egy magányos lányról szól, akinek a szerelme fizikus, de az le sem szarja, mert jobban imádja az ütköztetőjét.
Mr. Higgs

... és még sokan mások.

És most egy web-történeti érdekesség. Állítólag az ő képük volt a legelső kép, amelyet publikáltak a weben, nézd meg itt. Ebből kifolyólag, ők az első web oldallal rendelkező együttes. Nem volt nehéz, ugyanis konkrétan Tim Bernerds Lee irodaszomszédai voltak, és ő igazán értett a weblapokhoz abban az időben.

A rövidítésük véletlenül megegyezik a gyorsítóéval :)


Nincsenek megjegyzések: