péntek, június 23, 2006

Ranua Zoo Wildlife Park

Kis kirandulas esett ma meg a Ranua Zoo-ba, ahol van egy allatkert fele. Kicsi, de kedves. Az erdo kozepen van, es ugy oldottak meg, hogy minel kevesbe alakitsak at a termeszetes kornyezetet (mondatja bennem ezt a melyrol feltoro okologus szakember). Az osveny az aljnovenyzet fole emelt fa pallo, zold drotkerites reprezentalja a boxokat (vagy ketreceket???). Jo, jo, nincs benne krokodil, koala es bengali tigris, van viszont benne pl. 3 jegesmedve, es gigantikus mennyisegu moszkito. Szoval olyan Juhannus-i "menjunk el A pontbol B-be majd vissza" esemeny. Oulu-Ranua kb. 150 km, amit odafele sikerult 200, visszafele 340 alatt megtenni. Mert hat ugye ez a ket emlos ugyanabba a kategoriaba tartozik:

 

Az eltevedes akkor kezdett gyanussa valni, amikor a folyamatosan szukulo uton a kov. konfiguracio kesztetett durva fekezesre:

 

Ez azt jelenti errefele, hogy annyira az isten hata mogott van az aldozat, hogy mar a renszarvas is az uton jar (amugy egy egesz csorda). Kb. 90 fokkal vetettem el az utat, egy ora mulva az oroszok kertek volna az utlevelunket. Karpotlaskent viszont tok gyonyoru dombok koze vetodtunk, rengeteg toval, es voros nappal. A topartok mindenutt alomszeru homokos savval voltak koritve, tetszett.

Amit viszont a szunyogok muvelnek arrafele, az tenyleg disznosag.


 

Az arra erdemes erdeklodok a fenykepeket a szokasos helyen, itt tekinthetik meg. Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések: