vasárnap, április 20, 2008

Üzenet a "nemzet érzelmű forradalmároknak" Magyarországra...

... Wass Alberttől. Ők biztosan jól ismerik, hiszen kedvenc írójuk, szerintük helyette kapott Kertész Imre Nobel-díjat (amúgy valóban jó író, és nem értem miért nácizzák). Gondoljanak erre, amikor jogászkodnak:

„Nem állhatom azokat, akik készek elfogadni minden jót, amit egy ember, egy ország, vagy egy társadalmi rendszer fölkínál nekik és ugyanakkor mint a veszett kutyák, belemarnak a kézbe, mely eteti őket. Mélyen megvetem az ilyen embereket, akár itt Amerikában legyenek, akár máshol. Senkinek sincs joga ahhoz, hogy elfogadjon bármit is az olyan rendszertől, melynek megbuktatására törekszik. Fölmehet előle a hegyekbe és remetévé válhat, hogy ezzel fejezze ki megvetését a társadalommal szemben. Ahhoz is joga van, hogy küzdjön a rendszer ellen minden eszközzel, ha nem tetszik neki. De ahhoz nincsen joga, hogy élvezze az előnyeit s ugyanakkor ellene acsarkodjon."

1 megjegyzés:

Molnárné írta...

Annak valóban nincs joga, aki élvezi a rendszer előnyeit, de mi van azokkal akiknek nincs mit élvezni ? ... Sajnos ezek többen vannak .. Boldog vagyok és örülök, hogy talán Te nem tartozol közéjük.
Anya ,aki néha másként látja a dolgokat..