hétfő, január 15, 2007

365 project

Érdekes ötlet az internetről. Minden nap készítesz egy fotót, azt egy nagyon rövid kommenttel ellátod. Így évente lesz 365 kép, ami minden nappal kapcsolatban eszedbe juttat valamit, akár 100 év múlva is. 365 képet 10 perc alatt végig lehet nézni...

Pár éve elolvastam egy Feng Shui könyvet. Abban volt a nagy jótanács tanács, hogy mindent, amit nem használtál egy évig, ki kell dobni, hogy ne legyen ballaszt, amit fölöslegesen cipelsz az életben. A könyv ezt nem csak tárgyakra értette. Hanem emberekre, és emlékekre is.

A könyv hatására több zsák kacattól szabadultam meg, és tényleg, nem hiányoznak, azt sem tudom már, hogy miket dobtam ki. Fél évente végigcsinálom a procedúrát, és megszabadulok a fölösleges tárgyaktól.

De az emlékektől nem tudok, nem is akarok. Úgyhogy a Feng Shui itt le is mondhat rólam, mint elkötelezett adeptusról. De túl sok emléket sem lehet cipelni. Hát erre jó a 365 project. Minden napról egy, csakis egy mozzanat.

Elhatároztam, hogy a képeket publikussá teszem, mert vicces lenne, ha valakiben 50 év múlva egy véletlen előhozna egy kellemes (vagy kellemetlen ;)) emléket. A képek itt vannak:

http://www.flickr.com/photos/zsoltmolnar/

Van hozzá RSS is. Enjoy.

Nincsenek megjegyzések: